Oldal kiválasztása

  • MEGOSZTOM

 

Mit tegyél, ha félelmeid céljaid útjában állnak

 

Ha jobban belegondolsz, nagyon sok mindentől félünk. A változástól, a jövőtől, döntéseink következményétől ugyanúgy, mint a magasságtól, a pókoktól, vagy egyszerűen a szégyentől és még hosszan sorolhatnám.

 

Az aggodalom és a félelem megakadályozzák, hogy szabadon azt tegyük, ami belső vágyunk.

 

 Mennyi helyzetben érezheted magad megbénítva, amikor nem is tudod mi akadályoz, csak van egy gondolat,  egy tapasztalat, kellemetlen emlék vagy egy megmagyarázhatatlan rossz érzés, ami gátol abban, hogy megtegyél valamit.

Képes vagy azonban azokat a felfújt lufikat leengedni, azzal, hogy már nem növeszted őket figyelmeddel. Hogy nem a félelmekre fókuszálsz, hanem arra a célra, amit el szeretnél érni.

 

Sokszor nincs alapja a félelemnek, ám ha táplálod egyre nagyobb lesz

 

 

Ha például nem sikerül egy vizsgád, akkor lehet benned félelem a következő vizsgánál, ám ha az sem sikerül, akkor aggodalmad fokozódik, hogy egyre kevesebb esélyed van átmenni rajta. Az esélyed és lehetőséged ugyanakkora, mint először volt, csak tapasztalataid azt mutatták, hogy ez így nem működik és mi lesz akkor. Ezért aztán egyre kevésbé hiszel a sikerben.

 

 

 Higgy és tégy azért, hogy kitűzött célodat elérd!

 

 

Egónk több tízezer év óta igyekszik megvédeni bennünket az életveszélyes dolgoktól és késztet menekülésre nehéz helyzetekben.

 

Meg kell tanulnunk azonban kezelni ezeket a félelmeket, ellenkező esetben mindennapjainkat béníthatják meg, mert irányítani kezdenek. Gondolj bele, aki fél a tömegtől nehezen tud eljutni a munkahelyére. Aki fél a bezártságtól, nemigen tud lifttel közlekedni.

 

Amikor össze vagyunk kapcsolódva önmagunkkal, akkor jönnek a lehetőségek és csodásan vagyunk. A következő pillanatban pedig már bekúsznak a negatív gondolatok és érzések, hogy miért is nem tudjuk ezeket elérni. Épp ezekre nem kell hallgatni.

 

Több tízezer éve van bennünk egy vészjelzés, hogy idejében elmeneküljünk a mamut elől. Talán emlékszel a Crood-ék című filmre, ahol az apa úgy védte családját, hogy minden este “bezárkóztak” a barlangba. Ha nem lett volna kíváncsi a lánya, és ott maradnak, mindannyian elvesznek a földrengésben. Kellett a lány kíváncsisága és bátorsága a túléléshez.

 

 

Az egó meg akar védeni a rossztól, de így a jótól is távol tart

 

 

Nem mennél el fagyizni sem, ha arra hallgatnál, hogy szalmonellás lehet a fagyi, megfájdulhat a torkod, 2 kg-t hízol, stb.

 

Összefoglalva, mire érdemes odafigyelni, hogy félelmeid ne gátoljanak:

  • Hallgass belső hangodra, mert abban nincs félelem!

  • Higgy a pozitív végkifejletben, így azt erősíted!

  • Vedd le a fókuszt a félelmekről!

  • Növeli magabiztosságod, ha bátran belevágsz dolgokba.

 

Kövesd az álmaidat!

 

(Visited 187 times, 1 visits today)
Share This