Oldal kiválasztása

Ez a saját életed!?

 

  • MEGOSZTOM

 

Ha tudod, hogy életed most nem abban a mederben halad, amiben szeretnéd, hiányérzeted van, illetve alig várod, hogy azt csináld, amire igazán vágysz, akkor ideje változtatni.

 

5 lépés életed megváltoztatásához

 

 

1. lépés Hajtóerő: Kell az inspiráció. Ne kedvetlenítsen el más sikere, épp ellenkezőleg, örülj neki és tanulj belőle.

Kell a motiváció, hogy csökkenjen a ragaszkodás a régihez. Mert az újtól való félelem és a veszteségtől való rettegés ragaszt bele a jelenlegi életbe.

 

2. lépés Megértés: Szükség van rálátásra, annak megértésére, hogy ami most van, az minek köszönhető. Ha ezt elfogadod, akkor változtatni is tudsz rajta. Amíg öntudatlanul másoljuk szüleink, nagyszüleink mintáját és nem értjük mi miért történik, addig sötétben tapogatózunk.

 

3. lépés  Játékszabályok: Ha megismered az összefüggéseket, tudod hogyan lehet a lehetőségeket kiaknázva a legtöbbet kihozni az élet nevű játékból.

 

4. lépés Önértékelés: A jó gyerek szerepből adódóan meg akartál felelni az elvárásoknak, hiszen szerethető akartál lenni. Ezért rengeteg bűntudatod, szégyenérzetet éltél meg, ha nem úgy gondoltál dolgokat, ahogyan azt elvárták tőled. Ezek a mai napig benned élnek és befolyásolják döntéseidet. Sokszor alárendelődsz, és nem állsz ki kellőképpen magadért, amitől csökken önértékelésed. A bűntudat és szégyenérzet megszüntetésével, az önszeretetszint növelésével tudsz ezen változtatni.

 

5. lépés Hozzáállás: A változtatásra való nyitottsággal és új hozzáállással képes vagy valóságodat alakítani. Ha most változol belül, az a jövődet alakítja.

 

 

Kitartást, türelmet életed alakításához, hogy olyan legyen, amilyet szeretnél.

Ha egyedül nem megy, kérj segítséget!

 

lehetjoinfo@gmail.com

  • MEGOSZTOM

Nacsa Éva önismereti tréner

 

(Visited 190 times, 1 visits today)
Share This