Oldal kiválasztása

Ha a nőiesség szó hallatán rossz érzések támadnak benned

  • MEGOSZTOM

Ha valaha is gondot okozott a női nemhez való tartozás, önmagad elfogadása és megélése, az sok mindenre kedvezőtlenül hathat, így a családra, gyermekáldásra is.

 

Ha mondjuk már késztetést érzünk egy baba érkezésére, de belül nincs rendben a nőiességünk (okoktól függetlenül, azokról lentebb), akkor ami történhet:
  1. A férfi, akit szeretünk és akivel családot tervezünk, tegyük fel, már ott van az életünkben. Ahhoz, hogy harmonikus boldog családban tudjunk hosszútávon élni (és miért ne szeretnénk), elvárás mentesen, szeretettel, elfogadóan érdemes belemenni. Ez az önmagunkkal való kiegyensúlyozottság nélkül nem fog menni. Ameddig önmagunkat nem szeretjük, hogyan szerethetnénk mást és hogyan tudnánk szeretetünket kifejezni kedvességben, ha ez nekünk is gondot okoz.
  2. Ha már kismamák vagyunk nem tudjuk vagy merjük megélni a nőcis dolgokat, mert nem vagyunk hozzászokva és még ha legbelül vágyunk is a babusgatásra, nem éljük meg. Lehet, hogy cikisnek éljük meg, hogy gömbölyödik a pocakunk, ezért ameddig lehet úgy öltözködünk, hogy mások lehetőleg ne vegyék észre.
  3. Imádjuk a kicsit, aki bennünk fejlődik, de nem tudjuk, hogyan fejezzük ki iránta az érzéseinket. Lehet, hogy keveset beszélünk hozzá, vagy idegenek előtt nem akarjuk megsimogatni pocinkat, pedig vágyunk rá.
Az külön említést érdemel, ha a környezet, a családtagok beszélnek rá a babára és megfelelési kényszerből, alacsony önbecsülésből vállalunk egy ekkora dolgot. Amikor mindenkire hallgatunk, csak magunkra nem, mert nem bízunk eléggé magunkban, nem mi vagyunk fontosak. Előfordul, hogy egy gyermekáldás ilyenkor sikertelen lesz. Lehet, hogy a fogantatás sem megy gördülékenyen.

 

Pedig a mi jól levésünk az alapja mindennek. Mivel minden a mi kivetülésünk, ha bennünk nincs rendben valami, kívülről a külvilágból is ezt fogjuk megtapasztalni. A párunkkal való viszonyunk sem lehet hosszútávon harmonikus, ha nem kiteljesedetten, elvárás mentesen megyünk bele. Ehhez az kell, hogy ne a párunktól várjuk, hogy boldoggá tegyen, legyünk mi egymagunkban boldogok, azután lesz a vele való kapcsolódás teljes.

Mi lehet az oka, hogy gondot okoz nőiességünk megélése.

 

  • MEGOSZTOM

 

-Ha fiút akarnak szüleink, de legalábbis egyikük.
-Ha  fiúsan nevelnek minket.
-Ha fiús dolgok érdekelnek inkább (ez leginkább az előző két eset miatt lehetséges a tudatalatti megfelelési vágy miatt)
-Ha erőteljes a férfihatás a családban, ahol degradálják a nőket. (a férfi az igazi ember)
-Szexuális visszaélés következtében.
-A kamaszkori gyors hormonális hatások fel nem dolgozása miatt (mondjuk felkészületlenül ér a korai menstruáció, vagy hirtelen megnőnek a mellek és a fiúk ezt esetleg fel is emlegetik).
-Egyéb, pl. testi, anatómiai okok.

 

Mit tehetünk ebben a helyzetben?

 

Hogy felismerjük ezt és kihozzuk magunkból a bennünk szunnyadó nőt, aki elő szeretne jönni. A lágyságot, az elfogadást, befogadást, a finomságot, az esztétikai érzéket, az érzékenységet, a testünket…
Ehhez elfogadás és önszeretet kell. A múlt elmúlt. Most összpontosíts arra, milyen lennél, ha nem korlátozna semmi! Írd is le egy (vagy több lapra) milyen életet akarsz élni, milyen céljaid vannak!
A végén fejezd ki nagyrabecsülésedet annak, aki vagy. Csodálatos vagy! Felszabadító érzés szembenézni azzal, ami évek óta benned van, és esetleg még tudatában sem voltál ennek.Bátran adj teret érzéseidnek, ha kell sírj, megszeretgetheted magad.
A nőiességed megéléséhez különféle módszerek állnak rendelkezésre, különféle táncok, egyéni tanácsadások, fejlesztő lehetőségek, női körök.

 

 Bátran élj velük egy kiteljesedett élet megteremtéséhez!

 

 

 

(Visited 350 times, 1 visits today)
Share This